BITNO OBAVEŠTENJE ZA IPTV KORISNIKE, PROČITAJTE CEO TEKST!

BITNO OBAVEŠTENJE ZA IPTV KORISNIKE, PROČITAJTE CEO TEKST:

Interner provajderi su masovno počeli da blokiraju konekcije svojim korisnicima ka IPTV provajderima. Ovo je praksa koja se primenjuje unazad nekolko godina, nažalost, primenjuje se sve češće, zato smo odlučili da napišemo ovo obaveštenje kako biste mogli nesmetano da nastavite da gledate omiljene IPTV kanale.

Ukoliko Vaš uređaj ne može da se poveže, ukoliko Vam u večernjim satima kanali prekidaju, ukoliko Vam se ne otvara lista kanala, ukoliko dobijate poruku „connection timeout“, „connection problem“ i slično, ogromna je verovatnoća da Vaš internet provajder usporava ili blokira konekciju ka našim serverima. Kod nekih korisnika se ovo dešava samo u „udarnim“ terminima, odnosno uveče između 20 i 23h, kod nekih je konekcija u blokadi stalno. Ovih situacija će biti sve češće i sve više, na kraju niko neće biti pošteđen jer je to vid borbe vlasti protiv korišćenja IPTV usluga. Internet provajderi ne blokiraju konekciju samo ka našim (Supernova) serverima, već ka svim IPTV serverima. U prevodu, možete uzeti kanale od nekog drugog IPTV provajdera, ali ćete biti u istoj situaciji.

Šta možete uraditi kako biste to sprečili?

Jedino efikasno rešenje je korišćenje VPN-a. VPN servis ne samo što će Vam omogućiti da gledate kanale, već će Vam pružiti anonimnost na mreži. Dakle, Vaš internet provajder neće moći da vidi šta radite na internetu, neće moći da kontroliše Vašu konekciju i nigde na mreži neće biti prikazana Vaša IP adresa preko koje mogu da Vas identifikuju. Anonimnost na mreži je nešto što mnogi ljudi smatraju nebitnim, ali je jako bitno! Preko Vaše IP adrese se ima uvid u to ko ste, svi Vaši podaci su distupni javno i zato prepručujemo korišćenje VPN-a i korisnicima čije konekcije internet provajderi još uvek nisu počeli da blokiraju.

VPN servis košta nekoliko eura godišnje, javite nam se da Vas uputimo kako da se pretplatite na pouzdan i brz VPN servis.

 

U nastavku pišemo o načinu korišćenja VPN servisa na različitim uređajima:

 

Android boxevi, Android Smart televizori, Windows i Mac računari, Android i iOS pametni telefoni i Amazon FireStick:

  • Korisnici ovih uređaja su u velikoj prednosti jer vrlo jednostavno mogu instalirati VPN aplikaciju na svom uređaju. Kada se instalira VPN aplikacija, unese se korisničko ime i šifra koju ćete dobiti od VPN servisa i uključi se konekcija. Tu je sav posao završen, Vaš uređaj je uspešno povezan na mrežu preko VPN-a i možete nesmetano uživati u anonimnosti na mreži za samo nekoliko eura godišnje.

 

Korisnici Smart televizora (koji nisu Android), korisnici Mag Boxeva i ostalih boxeva koji ne mogu instalirati Android aplikacije:

Ovi korisnici su u težoj poziciji jer nisu u mogućnosti da instaliraju VPN aplikaciju na svojim uređajima. Za njih postoje dva rešenja:

  • Jednostavnije i jeftinije rešenje je da pređu na Android box (javite se da Vam kažemo koji odgovara najviše Vašim potrebama) i da instaliraju VPN aplikaciju. Android box košta 55-65€ i mislimo da je to sasvim povoljna investicija u odnosu na mogućnosti koje Vam pruža.

 

  • Skuplje i komplikovanije rešenje je da kupe VPN ruter. VPN ruter je ruter za internet na kome mogu da se instaliraju VPN aplikacije. Ukoliko ste tehnički napredniji korisnik, možete kupiti ruter i sami instalirati VPN aplikaciju, ovo predviđa da znate da fleshujete ruter i ne preporučuje se korisnicima koji nisu upućeni u materiju. Druga opcija je da kupite ruter na kome su već instalirani VPN servisi. Moramo naglasiti da ruteri koji podržavaju VPN servise nisu jeftini, ruter na kome je već instalirana VPN aplikacija može koštati 350-400€, ruter na kome sami morate instalirati aplikaciju košta oko 200€. Prednost korišćenja VPN rutera je ta što će mreža u celom Vašem domu biti zaštićena, odnosno svaki uređaj koji se poveže na internet preko tog rutera će biti anoniman na mreži. Korišćenje VPN rutera takođe zahteva da budete pretplaćeni na neki VPN servis koji košta par eura godišnje.

EDIT: Nanomid Player nudi jednostavnu i povoljnu VPN box uslugu za Smart TV korisnike, više o tome klikom OVDE.

Vremena se menjaju, tehnologija se menja i napreduje, moramo biti u korak sa njom. Javite nam se za detaljne informacije i pomoć oko instalacije VPN servisa i dostavite nam sve podatke o svom uređaju. Bez podataka o uređaju nećemo moći da Vam pružimo najbolje rešenje.

 

Vaš Supernova tim

Ostavite komentar

Scroll to Top