Baza Znanja

Pitanja sa odgovorima i uputstva za nesmetano gledanje IPTV kanala

Generalno

IPTV (Internet Protokol Televizija) ili kod nas poznatija kao „internet televizija“ se razlikuje od klasične televizije jer se signal do televizora prenosi putem postojaće internet infrastrukture umesto preko klasičnih radio frekvencija, satelitskih signala i kablovske televizije formata.

Prednost IPTV-a, u odnosu na kablovsku ili satelitsku televiziju, je to što možete imati mnogo više kanala za mnogo manju mesečnu pretplatu, a sve to uz dobar kvalitet slike. Druga velika prednost je to što Vam nije potrebna nikakva dodatna oprema, poput satelitske antene ili kablovskog priključka. Potrebna Vam je samo stabilna internet konekcija i uređaj preko kojeg je moguće koristiti IPTV uslugu.

Uz sve te prednosti, potrebno je znati da je IPTV tehnologija još uvek u razvoju i da ne može pružiti stabilnost poput satelitske ili kablovske televizije. IPTV usluga zavisi od mnogih faktora – od Vaše internet konekcije, raznih udaljenosti servera, opterećenosti mreže itd. Naravno, mi kao provajder, nadstojimo da dolazi do što manje smetnji i ukoliko dođe do njih, da ih rešimo u što kraćem roku!

Uslugu je moguće koristiti bilo gde u svetu dok god posedujete stabilnu internet konekciju na tom mestu.

Uslugu je trenutno moguće platiti samo preko PayPal-a.

Posetite stranicu Speedtest.net i kliknite na veliki gumb “Begin Test”, po završetku testa dobiti ćete Vašu stvarnu brzinu interneta..

Minimalna internet brzina potrebna za prenos SD kanala je 10 Mbit/s, dok je za HD i FULL HD kanale potrebno 20 odnosno 30 Mbit/s stabilne internet konekcije. Želiš da znaš kako osigurati što sigurniji protok interneta? Klikni OVDE

Bitno je povući paralelu između brzog i stabilnog interneta – nije svaki brz internet stabilan i to je jako bitno razumeti i tu se ne pravi razlika da li je u pitanju najbolji provajder u gradu ili najskuplji paket koji postoji –  stabilnost ne zavisi od Vašeg internet provajdera već od drugih faktora.

Za gledanje IPTV kanala je potreban jako stabilan protok, stabilnost protoka je bitniji faktor od same brzine istog. Brzina jedino može biti problem ukoliko je ispod 10-15Mbit/s. Kao krajnji korisnik nekog internet paketa, stabilnost protoka možete osigurati korišćenjem kvalitetnog LAN kabla kojim ćete povezati svoj TV uređaj ili IPTV Box na internet. Preporuka za LAN kabal je LAN CAT 6 ili još bolje LAN CAT 7, najkraće dužine koja odgovara Vašoj potrebi (ukoliko TV / IPTV Box možete povezati LAN kablom od 1m, nemojte kupovati LAN kabal od 2m).

Iako u današnje vreme većina korisnika poseduje pametne televizore (Smart TV) i preko raznih aplikacija koristi IPTV usluge na tim televizorima, oni nisu najbolji izbor uređaja. Smart televizorima to nije prvobitna namena i u današnje vreme postoji mnogo boljih uređaja koji vam mogu pružiti bolji i kvalitetniji doživljaj gledanja IPTV usluge – IPTV Boxevi. Ukoliko želite da znate više, kontaktirajte nas i mi ćemo vas individualno posavetovati i preporučiti koji je Box najbolji za vas.

 

*kod nas ne možete kupiti IPTV Box ali ćemo vam rado reći gde možete da nabavite jedan u zavisnosti od zemlje u kojoj živite

Android & PC

Opširnije o našoj aplikaciji na posebnoj strani na našem sajtu:

Supernova IPTV aplikacija

IPTV Smarters je dostupan za skoro sve platforme, a od skoro je moguće koristiti IPTV Smarters i na Smart televizorima (Samsung, LG) sa našom uslugom. Opširnije o tome u kategoriji Smart TV.

Kada budete instalirali IPTV Smarters, videćete sledeći ekran:

U ova polja ćete uneti podatke koje smo vam dostavili i kliknuti na ADD USER. Kroz par sekundi ćete biti uspešno ulogovani na vaš račun i moći ćete da uživate u našoj usluzi.

Ukoliko ste postojeći Supernova IPTV korisnik, a ne posedujete podatke za prijavu za IPTV Smarters aplikaciju, javite nam se i mi ćemo vam ih rado dostaviti.

IPTV Extreme aplikacija je dostupna za Android uređaje – smart telefone, tablete kao i Android smart televizore i boxeve. Pokazala se kao dobra pa rado savetujemo korisnike da je instaliraju.

 

 

Aplikaciju možete naći u Google Play store-u:

 

 

Posle instalacije, pokrenite aplikaciju i na ekranu ćete videti MAC adresu svog uređaja:

 

 

Sa Vašeg kompjutera ili mobilnog telefona, idite na adresu https://iptvextreme.eu/ i ispratite uputstva sa slike:

 

 1. Upišite MAC adresu koju ste videli na ekranu
 2. Pritisnite „Delete All“
 3. Upišite ponovo MAC adresu u gornje polje za MAC adresu
 4. Upišite ime playliste
 5. Upišite link koji smo Vam poslali (možete ga kopirati)
 6. Pritisnite SAVE

 

Restartujte aplikaciju na uređaju i otvoriće Vam se lista kanala.

Jedna od najstabilnijih IPVT aplikacija za Android.

Potrebno je instalirati aplikaciju IPTV i aplikaciju MX Player. MX Player ne pokrećemo, on radi u pozadini, u aplikaciju IPTV učitavamo listu.

 

Detaljno učitavanje liste pogledajte na našem sledećem klipu:

 

U našem sledećem video klipu pogledajte kako se otvara lista kanala u Perfect Playeru:

VLC Player možete instalirati sa oficijelnog sajta:

https://www.videolan.org/


U sledećem klipu ćete moći da vidite kako se učitava lista u VLC Player:

Što je Kodi?
Kodi je trenutno najpopularniji Media Centar koji je nastao prije više od deset godina, a od 2008. g. postoji na Windows platformi. Do nedavno je Kodi bio poznat pod imenom XBMC, ali od posljednje inačice mijenja ime i sada se zove Kodi. Putem Kodija omogućeno je gledanje TV programa uživo, a razvijeni su i softverski dodaci koji omogućuju lakše instaliranje najpopularnijih servisa za puštanje filmova, TV serija (sa titlovima), radio programa, muzike…

Za korištenje  na Kodi-ju, prvo morate preuzeti i instalirati sam Kodi. Najbolje je preuzeti i instalirati sa službene stranice gdje uvijek možete naći najnoviju verziju.
Trenutna verzija (u momentu sastavljanja ovog priručnika) je Isengard 15.1,ali za nasu listu mi vam preporucujemo verziju 13.2 XBMC.

Dakle, odete na kodi.tv/download i odaberete platformu na kojoj želite koristiti program.

Nakon preuzimanja i instalacije programa potrebno je podesiti ostale parametre. S obzirom da Kodi ima jako puno parametara koji se mogu podesiti, mi ćemo se ovdje koncentrirati samo na postavke za gledanje IPTV usluge.

· Odaberete System i Settings

·  Odaberete Live TV (ili samo TV, ovisno o verziji Kodija)

·  Na kartici „General“ uključite „Enabled“ (da se zaplavi). Na dnu možete promijeniti „Settings level“ i „poigrati“ se sa ostalim postavkama, ali nije neophodno.

·  Nakon toga će vam se otvoriti prozor koji će vam reći da je uključen PVR manager, ali da niti jedan Add-on nije omogućen. To je u redu i samo kliknite OK.

· Ovo bi Vas trebalo odvesti direkt do odabira PVR klijenta. Odaberite „PVR IPTV Simple Client“

·  Nakon otvaranja novog prozora kliknite „Enable“ i zatim „Configure“

·  Otvoriti će vam se prozor gdje obavljate sve postavke vašeg PVR klijenta. Kako možete postaviti dosta toga i na više načina, mi ćemo vam objasniti što čemu služi, pa ćemo onda postaviti na jednom primjeru.
o  Na slici ispod vidite da se na vrhu nalaze tri kartice: „General“, „EPG Settings“ i „Channels Logos“
o  Katica „General“ je mjesto gdje unosite adresu i putanju do vaše liste. Lista se može nalaziti na vašem računalu ili se možete povezivati na nju putem Interneta. Mi Vam savjetujemo da lista bude na Vašem računalu.
o  Kartice  „EPG Settings“ i „Channels Logos“ služe da biste postavili EPG i Logo kanala (o tome nešto kasnije)

·   Pod Location možete odabrati „Local Path (include Local Network)“ koji koristite ako želite listu učitati sa Vašeg računala ili „Remote Path (Internet address)“ ako želite unijeti web adresu liste.

·  U slučaju da odaberete Local Path, otvoriti će vam se prozor gdje odaberete putanju do m3u datoteke koju smo vam poslali i koju ste spremili.

·   Ako želite odabrati Remote Path, morate unijeti tačnu web adresu (uključujući i http://) do m3u koju ste dobili od Nas.

Nakon toga se prebacimo na karticu EPG Settings (ako želimo omogućiti EPG).
Pod „Location“ odaberemo „Remote Path (Internet address)“, kliknemo na „XML TV URL“ i upišemo :
http://epg.supernovaiptv.com/

Ostale opcije ne diramo i potvrdimo klikom na OK.
Ovo bi nas trebalo vratiti na početni prozor Kodija, ali ako vas ne vrati samo pozatvarajte sve prozore ili kliknite na ikonu „kućice“ u donjem desnom kutu ekrana kako biste se vratili na početni prozor.
U početnom prozoru morate ugasiti i ponovno pokrenuti Kodi kako bi se PVR TV klijent aktivirao.
I to je to. Ako smo sve dobro napravili, na početnom ekranu bismo trebali dobiti karticu TV.
Pričekamo da učita kanale i EPG (napredak možete pratiti u gornjem desnom kutu ekrana) i možemo početi uživati u gledanju TV-a.

Ako želimo LOGO ,na  kartici „Channels Logos“ koja se nalazi odmah pored kartice za EPG naredjujemo slično kao i za epg samo ovdje unosimo adresu  za LOGO:  http://logo.supernovaiptv.com/

Smart TV

Da bi IPTV usluga radila na Vašem Smart TV-u, prvo i najbitnije je da Vaš Smart TV LAN kablom bude povezan na modem/router. Preporučljivo je da kabal bude što boljeg kvaliteta, po mogućstvu oznake CAT 6 ili CAT 7.

U tabovima ispod možete naći nešto više o trenutno najpoznatijim IPTV aplikacijama, kao i uputstva za pokretanje liste kanala. 

Aplikacija koju ćete koristiti za gledanje naše usluge je vaš izbor. Sve aplikacije uglavnom nude besplatan period za testiranje u trajanju od 7 dana, pa možete isprobati i više aplikacija i videti koja najbolje odgovara vašem uređaju i internet konekciji, koja najmanje bufferuje, koja najbrže radi itd.

set iptv aplikacija

 

Set IPTV aplikacija je dostupna za Samsung i LG Smart televizore, kao i za Android telefone i tablete.

Ova aplikacija je poznata po stabilnom radu na Smart TV uređajima. Takođe, u toku našeg testiranja aplikacije, nismo primetili da postoji problem sa iznenadnim brisanjem liste kanala iz aplikacije, kao kod Smart IPTV aplikacije.

Set IPTV je dostupna za besplatno testiranje u trajanju od 7 dana, aktivacija aplikacije se jednokratno plaća 15.35€. Aktivacija se obavlja na Set IPTV sajtu:

AKTIVACIJA SET IPTV

 

POKRETANJE KANALA:

Instalirajte Set IPTV aplikaciju iz prodavnice aplikacija na vašem uređaju. Kada je budete instalirali i pokrenuli, videćete sledeću sliku na ekranu:

 

Kako biste učitali listu kanala, potrebno je da odete na:

https://setsysteme.com/set.app

 • U polje Device MAC je potrebno da upišete MAC adresu koja Vam stoji na ekranu kada otvorite Set IPTV aplikaciju.
 • U polje Playlist name unesite kako želite da se vaša lista kanala zove (npr. Supernova)
 • U polje URL m3u unesite link koji smo vam poslali prilikom aktivacije vaše pretplate ili vašeg testa.
 • Kliknite na Submit i izaći će vam obaveštenje da je lista uspešno učitana.

 

 

 

Nanomid Player je jedna od najstabilnijih aplikacija za gledanje IPTV kanala na Smart TV i Android uređajima. Poseban je po tome što je na njemu dostupno vraćanje kanala unazad, funkcija koja je retko dostupna na aplikacijama za Smart TV. Takođe, Nanomid u ponudi ima i povoljnu VPN uslugu uz VPN box i po tome je takođe jednistven.

Nanomid je dostupan za besplatno testiranje u trajanju od 7 dana, jednokratna aktivacija aplikacije se plaća na Nanomid sajtu (9.99€ za Samsung i LG, 2.49€ za Android uređaje):

AKTIVACIJA NANOMID PLAYERA

 

POKRETANJE LISTE KANALA:

 

Posle instalacije i pokretanja  Nanomid Playera, potrebno je da prikažete svoj OTP code u aplikaciji:

 

Bitno je da ne izlazite sa ovog ekrana dok ne učitate listu kanala, u suprotnom će code biti nevažeći.

Zatim, posetićete Nanomid sajt:

https://nanomid.com/player/manage-your-app

 

U tabu Send your playlist ćete učitati svoju listu kanala:

ucitavanje liste u nanomid player

 

 • U polje Name ćete upisati kako želite da vam se zove lista kanala, npr. Supernova IPTV.
 • U polje URL ćete uneti m3u link koji smo vam poslali prilikom aktivacije pretplate ili testa.
 • U polje OTP ćete uneti OTP code sa ekrana vašeg uređaja

Kliknućete Add playlist i vaša lista kanala će biti uspešno učitana. Ukoliko vam izađe neka greška, da lista kanala nije učitana, generišite novi OTP code na TV-u i učitajte listu sa novim OTP codom.

 

Vaša lista je učitana i sada možete uživati u Supernova IPTV usluzi!

 

Supernova IPTV je licencirala svoju uslugu sa IPTV Smarters aplikacijom i time omogućila svojim korisnicima besplatno korišćenje ove aplikacije na Smart televizorima.

Aplikacija je dostupna za instaliranje na Samsung i LG uređajima, kao i na skoro svim ostalim platformama.

Kada budete instalirali IPTV Smarters, videćete sledeći ekran:

U ova polja ćete uneti podatke koje smo vam dostavili i kliknuti na ADD USER. Kroz par sekundi ćete biti uspešno ulogovani na vaš račun i moći ćete da uživate u našoj usluzi.

Ukoliko ste postojeći Supernova IPTV korisnik, a ne posedujete podatke za prijavu za IPTV Smarters aplikaciju, javite nam se i mi ćemo vam ih rado dostaviti.

Nekada je bila najbolja aplikacija za Smart televizore, nažalost, u poslednje vreme radi sa dosta problema. Posebno je učestalo brisanje liste kanala iz aplikacije.

Test period je na 7 dana besplatan, nakon toga se plaća jednokratno 5,5 eura i ostaje zauvek vezana za Vaš Smart TV i njegovu MAC adresu.

Pogledajte naš video sa detaljnim postupkom učitavanja liste kanala:

Pre menjenja liste ili stavljanja neke druge liste na vašu MAC adresu preko SIPTV aplikacije obavezno trebate resetovati playlistu inače vam neće raditi kako treba lista koju stavite zadnju.


NAPOMENA

Za korisnike koji imaju novi TV ili su u drugoj zemlji pa prilikom pokretanja liste im se javi greška da ne mogu otvarati programe poput:
Cannot connect, Connection failed ili Stream Error

Potrebno je otići u postavke, mrežne postavke Smart TV-a, naći opciju gde se manuelno unosi DNS server i uneti sledeće DNS, tj. jedan od ove dve će vam odgovarati:

1.1.1.1 ili 1.0.0.1

U slučaju da ni DNS ne pomaže, postoji još jedan način, a to je da resetujete playlistu, satvite link od aplikacije:  http://siptv.eu/lists/example.m3u i dodate njega kao listu. Nakon toga upload naše liste i trebalo bi sve da radi.

S obzirom da je Samsung zabranio instaliranje Smart IPTV aplikacije direktno iz Prodavnice aplikacija na Smart TV-u, jedina opcija koja nam preostaje je instaliranje sa sa eksterne memorije, odnosno USB Sticka.

 

Jako je bitno ispoštovani svaki korak sledećeg uputstva kako bi vaš Samsung Smart TV bio u mogućnosti da instalira aplikaciju.

 

 

 

 

Šta je potrebno?

 1. Kompjuter koji je povezan na internet
 2. USB Stick (USB Flash memorija)

Uputstvo:

Povežite vaš USB Stick u USB Port na računaru / laptopu.
Uđite u This PC
Uđite u This PC (Na nemačkom Dieser PC)
Tu ćete naći svoj USB Stick koji ste uključili.
Kliknite desnim klikom miša na njega i izaberite Format (na nemačkom: Formatieren)
U prozoru koji se otvori, pod opcijom File system (na nemačkom Dateisystem) izaberite exFAT i kliknite Start.
Kada budete videli mali prozorčić sa ovim obaveštenjem, znači da je formatiranje uspešno. Kliknite OK.

PREUZIMANJE APLIKACIJE:

Aplikaciju možete preuzeti direktno sa našeg sajta. U zavisnosti od modela Vašeg TV-a, kliknite na Tizen Widget ili Orsay Widget. Noviji Samsung televizori su uglavnom Tizen (od 2015), tako da ćete verovatno trebati Tizen Widget.

Preuzmi Tizen Widget

Preuzmi Orsay Widget

Ukoliko vas vaš kompjuter pita gde želite da sačuvate fajl, izaberite neko mesto koje ćete lako naći, npr. Desktop. Ukoliko vas kompjuter ne pita gde želite da sačuvate fajl, on će biti sačuvan u Downloads.
Otvorite mesto gde je fajl sačuvan (Desktop ili Downloads), potražite fajl koji ste skinuli (siptv_tizen ili siptv_orsay, u zavisnosti od verzije koju ste skinuli), kliknite desnim klikom na njega i izaberite Extract all.
Pojaviće vam se sledeći prozor, kliknite Extract.
Posle eksraktiranja (otpakivanja) fajla, pojaviće se još jedan folder koji se zove isto kao i originalni koji ste otpakovali. Otvorite ga i videćete u njemu još jedan folder- userwidget. To je folder koji nam je potrebnan za instalaciju Smart IPTV aplikacije na TV-u. Kliknite ga desnim klikom miša i izaberite Copy (nemački Kopieren).
Posle klikanja Copy (Kopieren) idite opet u This PC (Dieser PC) i otvorite (dva puta kliknite) svoj USB Drive.
Kada vam se USB drive bude otvorio, negde unutar njega, na beloj praznoj površini, kliknite desni klik i izaberite Paste (na nemačkom Einfügen). Sada će se userwidget prekopirati  unutar vašeg USB Drive-a.

Uspešno ste preneli instalaciju Smart IPTV aplikacija na USB Stick. USB Stick sada možete izvući iz svog kompjutera i uključiti ga u priključak za USB na svom Smart TV-u (na poleđini TV-a). Kada budete priključili USB Stick na TV, on će automatski instalirati aplikaciju. Ukoliko ste pre ove istalacije već imali aktiviranu aplikaciju, možete nesmetano nastaviti da je koristite, ukoliko ste sada prvi put instalirali aplikaciju, moraćete da platite njenu aktivaciju 5.49€.

Aplikacija SSIPTV je namenjena Smart televizorima koji ne poseduju ni Tizen/Orsay ni Android operativni sistem. Proverite u prodavnici aplikacija na Vašem uređaju da li je ova aplikacija dostupna za instalaciju. Korišćenje ove aplikacije je u putpunosti besplatno.

 

Ovako izgleda ikona SSIPTV aplikacije

 

 

Pokrenite aplikaciju i otvorite podešavanja

 

 

Pritisnite „Get code“ kako biste generisali novi code

 

 

Zapišite code i ne zatvarajte SSIPTV aplikaciju

 

 

Sa kompjutera ili mobilnog telefona idite na sledeću adresu:

http://www.ss-iptv.com/en/users/playlist

 

 

Upišite code koji ste generisali u podešavanjima aplikacije i pritisnite ADD DEVICE

 

 

Kliknite na External Playlist

 

 

Zatim kliknite na ADD ITEM

 

 

U polje Displayed Name upišite IPTV, u polje Source prekopirajte M3U link koji smo vam poslali i kliknite OK

 

 

Kliknite SAVE

 

Vratite se na SSIPTV aplikaciju na TV-u i pritisnite strelice kako biste osvežili listu

 

Na ekranu će Vam se pojaviti novi fajl koji se zove IPTV, otvorite ga i otvoriće Vam se lista kanala. Ugodno gledanje!

 

Ostale dobre aplikacije za Smart televizore, koje možemo preporučiti su:

 • IBO Player
 • SmartOne IPTV
 • Bay IPTV
 • NET IPTV
 • Flix IPTV
 • Quzu IPTV

Sve ove aplikacije su dostupne za Samsung i LG i većinu ostalih TV brendova, sve nude besplatan test period i jednokratnu aktivaciju koja iznosi 5-15€.

Učitavanje liste za ove aplikacije funkcioniše uglavnom slično, posetite sajt koji vam stoji na ekranu kada pokrenete aplikaciju, unesete MAC adresu ili TV ID koji, takođe, vidite na ekranu i unesete m3u link koji ste dobili od nas.

Ukoliko niste u mogućnosti da učitate listu, javite nam se sa imenom aplikacije koju ste instalirali, podacima koji su potrebni za učitavanje liste (MAC adresa ili TV ID) i mi ćemo rado učitati listu za vas. Takođe, za sve ostale informacije, Supernova IPTV vam stoji na raspolaganju.

Scroll to Top